Betrouwbaar en goedkoop geld lenen. Met de gunstige Restwaarde lening kunt u zeer voordelig geld lenen en tot wel 25% op uw maandlasten besparen!

Doorlopend Krediet – Flexibele Lening – Flexibel Lenen!

500-euro-briefjes
500x500

500-euro-briefjesBij het doorlopend krediet mag de geldnemer geld opnemen van de geldverstrekker tot aan het eerder overeengekomen kredietbedrag. Bij het doorlopend krediet is het niet verplicht om meteen het bedrag dat u hebt geleend op te nemen. U kunt zelfs zelf bepalen hoeveel en wanneer u geld van uw lening opneemt.

U hoeft enkel rente te betalen over de bedragen die u opneemt. De rente van het doorlopend krediet is variabel, waardoor u van tevoren niet kunt vaststellen wat uw rentelasten zullen bedragen. Bij deze kredietvorm betaalt u de lening af gedurende de looptijd van het krediet. U kunt, naast de vaste aflossingsbedragen, op elk moment boetevrij geld aflossen. Bij het doorlopend krediet kunt u eenmaal afgeloste bedragen opnieuw opnemen als u dat wilt (tot aan de afgesproken kredietlimiet).

Net zoals de persoonlijke lening, valt het doorlopend krediet onder een ‘consumptief krediet’. Een consumptieve lening wordt vaak gebruikt voor het financieren van een auto, witgoed of zelfs een vakantie. Kortom, een consumptief krediet is goed voor het financieren van ‘beperkt houdbare’ producten of diensten.

Geld lenen met veel vrijheid

Het doorlopend krediet is een flexibele vorm van geld lenen (een leenvorm) en wordt daarom ook wel flexibel krediet genoemd. Een doorlopende lening biedt de oplossing wanneer u wilt lenen, maar niet direct het hele geldbedrag wilt opnemen, ook situaties waarbij u niet zeker weet hoeveel geld u moet lenen maken het doorlopend krediet een geschikte lening. Wanneer u geld tekort komt kunt u gewoon gebruik maken van deze flexibele leenvorm.

De rente van het doorlopend krediet is variabel. Deze rente is afhankelijk van de marktrente. De marktrente staat voor de rente die de geldverstrekker moet betalen over zijn geld (de inkoopprijs). De hoger de marktrente, de meer rente u voor uw doorlopend krediet dient te betalen. Niet alleen de marktrente heeft invloed op de rente die u voor uw lening zult betalen.

Factoren met invloed op de rente lening

 • Aanvullende verzekeringen. Sommige producten bevatten een verzekering. D.m.v. een verzekering bij uw krediet bent u beschermd tegen onverwachte gebeurtenissen. Deze verzekeringen zijn veelal belangrijk maar niet gratis, waardoor u meer rente betaalt;
 • Het bedrag dat u gaat lenen heeft invloed op uw rente. Bij hogere geldbedragen hebt u meer kans dat u tegen een lagere rente gaat lenen;
 • Wanneer er sprake is van een onderpand geldt er vaak een lager rentetarief dan bij een blanco krediet;
 • Uw risicoprofiel. Geldverstrekkers maken vaak een risicoprofiel wanneer iemand een lening aanvraagt. Uw leeftijd, kredietverleden, inkomsten en gezinssamenstelling worden hierbij bekeken. Hoe lager uw risicomogelijkheden, des te goedkoper u kunt geld lenen.

Doorlopend Krediet Oversluiten

Als u één of meerdere doorlopende leningen hebt lopen, dan is het vaak voordeliger uw huidige lening(en) over te sluiten. U hebt dan geen last meer van meerdere afschriften, omdat alles op één simpel overzicht komt.

Extra krediet afsluiten

Zolang als u geen achterstand opgelopen hebt, en het is mogelijk met uw financiële situatie, dan hebt u de mogelijkheid een nieuwe lening af te sluiten, zelfs als uw huidige lening nog niet afbetaald is. Een deel van het nieuwe bedrag dat u gaat lenen zal gebruikt worden voor de aflossing van uw huidige lening(en).

Eveneens wordt u de mogelijkheid gegeven om uw huidige krediet te verhogen.

Voordelen:

 • Samen met de geldverstrekker bepaalt u hoeveel geld u mag opnemen;
 • Eenmaal afgeloste bedragen opnieuw opnemen;
 • U betaalt enkel rente over de bedragen die u hebt opgenomen;
 • U mag extra geld aflossen;
 • De leenvorm komt met een variabele rente. Dit kan in uw voordeel werken;
 • Komt vaak met gratis overlijdensdekking.

Nadelen:

 • De rente van een doorlopend krediet ligt vaak hoger dan de kredietrente van een persoonlijke lening;
 • U moet altijd rekening houden met een rentestijging.