Betrouwbaar en goedkoop geld lenen. Met de gunstige Restwaarde lening kunt u zeer voordelig geld lenen en tot wel 25% op uw maandlasten besparen!

Geld Lenen – Eerlijk & Objectief Over Geld Lenen!

geld lening
500x500

geld leningWist u dat één op de twee Nederlanders een lening heeft? Dit aantal lijkt enorm, maar toch blijkt het te kloppen volgens de cijfers. Veel Nederlanders beseffen overigens ook niet dat ze aan het geld lenen zijn als ze een roodstand hebben bij hun eigen bank, of als zij een creditcard hebben. Ook het kopen op afbetaling bij de Wehkamp, Otto of Neckermann telt als een lening. Het grootste deel van de leningen loopt in Nederland als debet stand op de betaalrekening.

Hoeveel Leent Nederland In Totaal?

Er staat in Nederland ongeveer voor € 16 miljard aan leningen uit. € 10 miljard hiervan is een rood stand op de betaalrekening. Dit is natuurlijk enorm.
Het vreemde hiervan is overigens dat rood staan op de betaalrekening één van de duurste vormen is van geld lenen. Raar dat wij als zuinige Nederlanders toch veelal voor gemak kiezen. Het gemak van een roodstand op een betaalrekening boven het veel goedkopere geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Hoe goedkoper online lenen?

Zoals hierboven reeds omschreven lenen Nederlanders over het algemeen veel te duur. Tenminste als we kijken naar de kredieten op de betaalrekening, die de meeste Nederlanders hebben. De verschillen met het reguliere doorlopend krediet of de persoonlijke lening zijn enorm.
Geld lenen met een rood stand op de betaalrekening, of bij de “huisbank”, kost u over het algemeen procenten per jaar teveel.
Een klein voorbeeld is bijvoorbeeld het lenen bij de ING. Een gewoon doorlopend krediet bij de ING met een limiet van € 25.000,- kost u 8,7% aan rente.
Sluit u echter uw lening via een professionele kredietbemiddelaar, dan kost deze lening u nog maar 4,7%. U bespaard met het aanvragen van uw lening bij een kredietbemiddelaar dus 4% op jaarbasis. U betaald een rente die meer dan 50% lager is dan bij een krediet van uw huisbank.
Goedkoper online geld lenen begint dan ook met het aanvragen bij meerdere aanbieders. Hierdoor krijgt u een goed vergelijk van de kosten en van uw mogelijkheden.

Verantwoord geld lenen, hoe doe je dat?

Geld lenen is een kwestie van vertrouwen. Toch zijn de banken niet meer zo goed van vertrouwen als zij in het verleden geweest zijn. De normen om geld te kunnen lenen zijn de afgelopen jaren ook zeer sterk verhoogd. Waar het enige jaren geleden nog mogelijk was om bijvoorbeeld geld te kunnen lenen met een inkomen van € 1200,- netto per maand of lager is dat tegenwoordig niet meer mogelijk. Dit lijkt een groot nadeel, maar is toch ook weer een voordeel. In het verleden zijn er namelijk veel klanten, en met name met een relatief wat lager inkomen. Die nu door de stijgende lasten, of door een dalend inkomen, in de betalingsproblemen zijn geraakt. Wat dat betreft is geld lenen tegenwoordig een stuk meer verantwoord dan een aantal jaar geleden. Als u nu een lening kunt krijgen dan is de kans ook zeer groot aanwezig dat u de lening kunt terugbetalen.

Snel geld lenen, waar moet ik op letten?

Naast verantwoord geld lenen speelt snel geld lenen ook een zeer belangrijke rol bij het lenen van geld. Veelal worden geldleningen namelijk net iets te laat aangevraagd. Hierdoor komt er toch een bepaalde tijdsdruk op de leningen te liggen, waardoor er problemen kunnen komen te staan. Belangrijk is het daarom ook om tijdig te anticiperen. Als u het idee heeft dat er een lening nodig zou kunnen zijn in de toekomst, vraag deze dan vroegtijdig aan. Door dit te doen kunt u veel stress voorkomen.
Bent u toch wat aan de late kant met het aanvragen van uw lening dan is het zaak om u goed voor te bereiden.
Dit kunt u doen door in ieder geval goed na te gaan wat uw inkomsten en uitgaven zijn. Voordat u op zoek gaat naar een goede aanbieder kunt u alvast nagaan wat uw exacte gegevens zijn. U moet hierbij denken aan:

  • Exacte bruto vaste maandinkomen
  • Exacte nette maandinkomen exclusief reiskostenvergoeding
  • Exacte bruto hypotheeklasten (inclusief levensverzekeringen)
  • Exacte huur van de woning

Door deze gegevens correct in te vullen bij de aanvraag voor de lening is de kans vele malen groter dat het krediet direct goed beoordeeld kan worden. Als de aanvraag dan wordt goedgekeurd zal de aanbieder u een contract kunnen mailen. Daarbij zal de aanbieder ook wat gegevens van u nodig hebben. U kunt deze alvast klaar zetten in uw computer zodat u deze gelijk door zou kunnen mailen. Hierbij moet u in ieder geval denken aan:

  • Kopie van een geldig legitimatiebewijs
  • Recente salarisstrook/inkomensspecificatie
  • Bankafschrift met bijschrijving van uw inkomen en afschrijving van uw woonlasten en bij en afschrijvingen van een volledige maand
  • Indien van toepassing; laatste saldo overzichten van de in te lossen lening(en)

Bovenstaand zijn minimale gegevens. Uw aanbieder kan altijd om nog een aantal aanvullende gegevens vragen. Door bovenstaande gegevens alvast klaar te zetten heeft u in ieder geval al de eerste stappen gezet. Dit kan zeer zeker al fors helpen om uw aanvraagproces fors te versnellen. Hierdoor maakt u snel geld lenen weer een stuk eenvoudiger.

Minilening of een gewone lening?

Als u al weet dat u geld wilt gaan lenen, dan reist de vraag natuurlijk of u dit wenst te doen in de vorm van een minilening, of toch liever in de vorm van een “gewoon” doorlopend krediet of een persoonlijke lening.
Veel zal dan natuurlijk afhangen van het bedrag dat u wenst te lenen. En van uw eigen BKR. Als u een negatieve BKR registratie heeft zal het namelijk niet eenvoudig zijn om een lening te krijgen. Geld lenen met BKR is namelijk een hele uitdaging. De enige optie die u dan nog heeft is het afsluiten van een minilening. Een regulier doorlopend krediet of een persoonlijke lening zal namelijk worden afgewezen helaas. Dit omdat banken deze leningen niet verstrekken op basis van een negatief BKR.